Farklılaşmayı sürekli kılmak!

Farklılaşmayı sürekli kılarak karlı büyümeyi sağlayabiliriz.

Mükemmel şirkete ulaşmak için innovasyon yolculuğuna farklılaşma açısından bakalım.

Inovasyon için farklılaşma

Inovasyon için farklılaşma

İktisat biliminin bu konuya bakışı ile başlamak istiyorum yazıma;

“ Bir piyasada teknoloji herkese açık, üretim, pazarlama, reklam ve satış bilgisi herkes tarafından ulaşılabilir ve öğrenilebilir durumda ise; bu piyasada faaliyet gösteren kişi ve kuruluş sayısı fazlalaşır, ürünler bol ve birbirlerine çok benzer olur ve sonuçta fiyatlar gelip en düşük maliyetli şirketin seviyesine iner”

Bu duruma gelen piyasadaki şirketlerin önünde 3 seçenek görünüyor, bu seçenekleri uygulayanları kısaca değerlendirelim;

  1. Babadan kalma veya çekirdek yetişme oldukları için mevcut işlerine duygusal şekilde bağlanırlar, sonuçta para kazanamadan hatta maliyetinin altına devam ederek günü kurtarmaya çalışırlar. Kişisel sermayelerini bitirinceye kadar böyle devam ederler
  2. Durumu biraz daha iyi çözen uyanıklar, hemen şirketlerini bir başkasına ve sektörün büyüklerine satmanın yolunu ararlar. Satarak ya anladıkları başka bir alana kayarlar yada daha garanti ve sermaye ile paradan para kazanmanın yolunu seçerler.
  3. Uzman olduğum alan bu ve başka sektörde ne işim var diyenlerin girdiği son grup ise her daim işlerinin tüm aşamalarında rakiplerinden farklılaşma yollarını araştırıp uygulayarak sektörde kalıcı olanlar.

Öncelikle bu konudaki fikrinizi ve durum ile karşılaşınca uygulayacağınız yöntemi belirleyin, sonrada yazımızda aktarmaya çalışacağımız farklılaşma bölümüne giriş yapın!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


CAPTCHA Image
Reload Image