-
Konu ile ilgili tüm makale, deneyim, çözüm ve iş modelleri önerilerimi “Akıllı Şehir ve Ulaşım” kategorisindeki yazılarımdan takip edebilirsiniz!
- *********************************************************************************
- Yönetenleri ve süreçleri akıllı olan şehirlere Akıllı Şehir denir.
- Akıllı Şehir Platform kent ortamının kontrol ve izlemenin yanı sıra kullanıcıların oluşturduğu içeriğe dayalı hizmetlerin bütünüdür. Takip edilmesi gereken bilgiler ulaşım, çevre, kirlilik, ev içi ve ihtiyaçları – su, elektrik, doğalgaz -, kimyevi, trafik, kamu, belediye hizmetleri, hava-atmosfer durumları, sağlık-acil vakalar ve bilimum vatandaş istekleridir.
- Bilgi ve hizmetlerin durumuna göre planlama yapılması, aksiyona geçilmesi, kontrollerin yapılması, önlemlerin alınması, kurumsal hafıza için kayıt edilmesi ve raporlanması sürecin tamamlanmasını sağlayacaktır.
- *”Akıllı Şehirler” vizyonumuzu aşağıdaki görsel ile özetleyebiliriz;
-
- *”Yerel Yönetimi Destekleme” konusunda Vatandaş ve Yönetim arasındaki hizmet mimarisi ve akışını aşağıdaki grafikte özetlemeye çalıştım;
-
- *Yerel Yönetimlere elindeki kamu kaynakları ile vatandaşların ihtiyaç ve arzularına göre iş geliştirebilmesini ve ekiplerinin performanslarını yöneterek merkezi yönetime raporlamaya bilmesi için önerdiğimiz iş modeli aşağıdaki grafikte özetlenmiştir;